Mastercourse Financial Planning

Een Financial Planner is in staat wensen en doelstellingen te analyseren, te inventariseren en te formuleren. Vervolgens komt hij door de juiste combinatie van financiële, fiscale en verzekeringstechnische instrumenten tot een goed plan, dat voorziet in de benodigde maatregelen en hun uitvoering, systematisch gerangschikt in de tijd en in volgorde van prioriteit. Afhankelijk van de fase binnen de levensloop van de cliënt, diens vermogen of diens onderneming dient daarbij vanuit een interdisciplinaire benadering een optimale advisering voor nu en in de toekomst plaats te vinden. Financial Planning staat hiermee voor cliëntenbinding.

 Download de factsheet Mastercourse Financial Planning (pdf)

Details Mastercourse Financial Planning

Inhoud

Blok 1: Inleiding Financial Planning
Blok 2: De (vermogende) particulier
Blok 3: De ondernemers en hun ondernemingen
Blok 4: Nalatenschapsplanning
Blok 5: Capita Selecta Beroepsuitoefening
Blok 6: Examentraject

Resultaat

De Mastercourse Financial Planning stelt u in staat op basis van de zes aandachtsvelden van FinanciŽle Planning een integraal financieel plan op te stellen, zowel voor (vermogende) particulieren als voor ondernemers en hun ondernemingen.

Doelgroep

Jonge talenten die het gebied van FinanciŽle Planning grondig willen verkennen.
Ervaren krachten die hun praktijkkennis willen verbreden met het interdisciplinaire perspectief van FinanciŽle Planning
Werkzaam in de financiŽle dienstverleningssector (bank- en effectenbedrijf, het verzekeringswezen, het financiŽle intermediair, het belasting-advieswezen, de accountancy.

Opleidingsniveau

Om de Mastercourse Financial Planning te kunnen volgen, heeft u een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau en een aantal jaren werkervaring in een relevante richting nodig.

Duur/ Studielast

25 bijeenkomsten gedurende een periode van 11 maanden.
De bijeenkomsten zijn op donderdag van 9.30 - 17.30 uur.
Studielast: 30 ECTS

Prijs

De mastercourse Financial Planning kost Ä 12.750 all in.
(Bij het cursusgeld zijn parkeerkaarten, dagarrangement, cursusmateriaal en examengeld inbegrepen. Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW.)

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op complex Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bijzonderheden

Naast de colleges dient u een referaat te schrijven. Dit is een publicabel stuk van ca. 30 pagina's over een zelf te kiezen onderwerp. Het schrijven hiervan wordt begeleid door wetenschappelijk medewerkers van de Erasmus Universiteit. De opleiding wordt afgesloten middels een examen dat bestaat uit het schrijven van een persoonlijk financieel plan en een mondelinge verdediging.