Ervaring met de Mastercourse Financial Planning

"Van de energie die het kostte, heb ik nu iedere dag plezier"

Als financial planner bij de Rabobank weet Janny van de Laar het nut van de Mastercourse Financial Planning dagelijks in de praktijk toe te passen. Ze leerde vooral verbanden leggen tussen de verschillende vakgebieden in de financiële wereld, waardoor ze klanten gerichter en daardoor beter kan adviseren en de gevolgen van de adviezen zichtbaar maken.

"Dat de docenten allemaal uit de praktijk komen en dus vanuit hun eigen ervaring de stof benaderen, heb ik buitengewoon motiverend gevonden. Bovendien viel mij hun hoge kwaliteit, grote kennis en didactische vaardigheden op". Van de Laar vindt de verschillende invalshoeken zonder meer een pré en hebben een andere manier van denken sterk beïnvloed. De zwaarte van de opleiding viel haar vooral in het begin tegen. "Het is niet iets wat je er even bij doet".

Er moet hard worden gewerkt. De mix van colleges, casussen en zelfstandig onderzoek vergt een strakke organisatie. Ook privé. Van de Laar heeft een fulltime baan, een gezin en assisteert bovendien haar man een maand per jaar in hun eigen bedrijf in kerstbomen. Ze neemt de commerciële en logistieke zaken voor haar rekening. Ook hierin heeft ze gemak en plezier van haar master. Van de Laar: "Iedere financial planner of private banker zou een dergelijke opleiding moeten volgen". Zelf gaat ze zeker het vervolgtraject in als dat wordt aangeboden.

Janny van de Laar, Rabobank